Σάββατο, Ιουνίου 12, 2004

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Οι αυριανές Ευρωεκλογές , παρόλο που δεν απασχολούν και πολύ τους Έλληνες πολίτες , έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τα πολιτικά κόμματα.Για τη ΝΔ ένα ποσοστό άνω του 40% θα θεωρηθεί επιτυχές , για δε το ΠΑΣΟΚ ένα ποσσοστό άνω του 35% επίσης 8α κριθεί ως ικανοποιητικό . Εκείνο που απασχολεί όμως το ΠΑΣΟΚ είναι η διαφορά μεταξύ τους .Και αν αυτή κυμαν8εί πάνω από 10 μονάδες , πίκρα και απογοήτευση θα κυριεύσει τους οπαδούς και κυρίως τα στελέχη του Κινήματος. Γι ' αυτό και οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών απο τον Γιώργο προς τη ΝΔ . Ο λόγος; Προφανώς η συσπείρωση των Πασόκων . Το ΠΑΣΟΚ όμως μοιάζει να χει μπει σ ' έμα ατελείωτο κύκλο προβλημάτων , μετά την ήττα της 8ης Μαρτίου . Η σοφή τακτική της ΝΔ να κρατήσει τους πλείστους Πασόκους στις θέσεις τους έβαλε λουκέτο και στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.Η αναδιοργάνωση του κόμματος τους μοιάζει περισσότερο με αστείο .
Ας πάμε στο ΚΚΕ ! Να που θα κάνει την έκπληξη . Θέλω να πιστεύω πως ίσως πλησιάσει και το 9%. 'Οσο για τον Συνασπισμό δεν απομένει παρά να μετονομαστεί σε όμιλο διανοουμένων ΟΦΑ , ΌΠΟΥ ΦΥΣΑ ΑΝΕΜΟΣ .Έχω την εντύπωση πως η πορεία διάλυσής του θα συνεχιστεί ανεπιστρεπτί.Η οσφυοκαμψία των Δαμανάκηδων έφτασε ο καιρός να εκτιμηθεί από το εκλογικό σώμα .Ακόμη η ταχτική στο σχέδιο Αναν ήταν η ταφόπλακα .Το 3% θα είναι πολύ λίγο ,καπου εκεί εκτιμώ πως θα κυμανθεί!
'Οπως και να γίνει όμως η Δευτέρα δεν θα είναι ίδια για όλους τους αρχηγούς κομμάτων .Αναμένονται εξελίξεις!Ιδωμεν......